Sajtótájékoztató: 44 településen befejeződött a rekultiváció

Több mint 40 településen már elkészült a régi szilárdhulladék-lerakók rekultivációja. A 108 települést érintő program többi településén pedig a megfelelő ütemben haladnak a kivitelezők. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szilárdhulladék-gazdálkodási Társulás elnöke, Seszták Oszkár sajtótéjékoztatón számolt be az eddig eredményekről, az elmúlt időszakban megszervezett nyílt napokon pedig a lakossági kérdések közvetlen megválaszolására volt lehetőség.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szilárdhulladék-gazdálkodási Társulás 108 településén rekultiválják a nagy környezeti terhelést jelentő, használaton kívüli szilárdhulladék-lerakókat. A munkálatok jó ütemben haladnak: 44 területen már befejeződött a munka és a területet visszaadták a tulajdonos önkormányzatoknak.

A programra 100%-os támogatás mellett nyert európai uniós forrást a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szilárdhulladék-gazdálkodási Társulás. Az előkészítés során három csoportba, úgynevezett LOT-okba sorolták a területeket, amelyek mindegyikében más kivitelező végzi el a rekultivációt. A munkálatok a tervezettnél gyorsabban haladnak. Jelenlegi készültségi fok: LOT1: 88%, LOT2: 60%, LOT3: 76%.