Gyorsan halad a rekultiváció

Már több mint 60 településen elkészült a régi szilárdhulladék-lerakók rekultivációja. A 108 települést érintő program többi településén pedig a megfelelő ütemben haladnak a kivitelezők. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szilárdhulladék-gazdálkodási Társulás által a napokban megtartott lakossági fórumokon számoltak be az eddig eredményekről, valamint a kérdések közvetlen megválaszolására volt lehetőség.

merk_20131213_56

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szilárdhulladék-gazdálkodási Társulás 108 településén rekultiválják a nagy környezeti terhelést jelentő, használaton kívüli szilárdhulladék-lerakókat. A munkálatok jó ütemben haladnak: 67 területen már befejeződött a munka és a területet visszaadták a tulajdonos önkormányzatoknak. A napokban megtartott lakossági fórumokon, Napkoron, Nyíregyházán és Tiszavasváriban elhangzott: rendkívül jó ütemben halad a munka.

A készültségi fokok jelenleg LOT-onként: LOT1: 100%, LOT2: 82%, LOT3: 90%.

A programra 100%-os támogatás mellett nyert európai uniós forrást a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szilárdhulladék-gazdálkodási Társulás. Az előkészítés során három csoportba, úgynevezett LOT-okba sorolták a területeket, amelyek mindegyikében más kivitelező végzi el a rekultivációt. A munkálatok a tervezettnél gyorsabban haladnak.